Beter bewegen en minder pijn door manuele therapie

Het menselijk bewegingsapparaat is fantastisch! Dat wil zeggen: als het goed functioneert. Jammer genoeg kan er ook een hoop misgaan. Door de meest uiteenlopende omstandigheden kunnen mensen klachten krijgen. Bijvoorbeeld door een ongeluk of langdurig verkeerd bewegen. Maar ook door een krampachtige houding als gevolg van aanhoudende spanning. Soms spelen meerdere factoren een rol. Maar helder is, dat al deze dingen pijnklachten en verminderde bewegingsvrijheid tot gevolg kunnen hebben. Bijvoorbeeld in de rug of nek, maar ook in de knieƫn of enkels. En zelfs klachten aan de kaak en aanhoudende hoofdpijn kunnen hun oorzaak hebben in het bewegingsapparaat.

Doorlopen met klachten is onnodig

Klachten die voortkomen uit problemen in het bewegingsapparaat komen veel voor en kunnen een behoorlijke impact hebben op het levensplezier van mensen. Helaas lopen mensen vaak al lang rond met klachten, voordat ze passende hulp vinden. Bij groepspraktijk Risdaele werken we dagelijks met deze mensen. We werken vanuit verschillende disciplines en zien dat manuele therapie vaak erg effectief is.

Dit doet een manueel therapeut

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die zich aanvullende technieken heeft eigen gemaakt. Hiermee richt hij of zij zich specifiek op gewrichten, lichaamshouding en de kwaliteit van bewegen. De technieken kunnen zachte bewegingen zijn die meermaals herhaald worden, of heel snelle bewegingen die een doorbraak manipuleren. Een bekend voorbeeld daarvan is kraken. De overeenkomst tussen deze technieken, is dat het resultaat van een ingreep vrijwel altijd snel verlichting biedt.

Het resultaat van manuele therapie

Iedere klacht is anders, net als ieder mens. Dus of klachten helemaal verdwijnen, verschilt per geval. Maar een manueel therapeut is in ieder geval uitgerust met de professionele vaardigheden en ervaring om u te helpen bij het verminderen van de meest uiteenlopende pijnklachten en het vergroten van uw bewegingsvrijheid. De manueel therapeuten bij Groepspraktijk Risdaele kijken graag samen met u wat er in uw specifieke geval allemaal mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *