Lekker knutselen met beton!  

Ben jij een echte doe-het-zelver? Grote kans dat je dan al aardig wat knutselprojecten achter de rug hebt. Grote kans dat jij hiervoor meestal hout en papier als materiaal kiest. Misschien nog wel glas of iets anders maar beton? Waarschijnlijk heb je daar nog nooit over nagedacht. Zonde eigenlijk want ook met beton kan je de leukste knutselwerkjes maken. Dus wil jij binnenkort weer aan de slag met een nieuw maar vooral ook leuk project? Gebruik dan eens beton in plaats van een ander materiaal. Nog op zoek naar wat inspiratie? In dit blog hebben we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Een plantenpot

Heb je planten in huis? Grote kans dat deze in een pot staan en dat je deze pot hebt gekocht. Is het niet gewoon veel leuker om voor je planten zelf een pot te maken? Dat kan namelijk super eenvoudig met beton. Hoe je dat doet? Neem een gietvorm in een vorm naar keuze en vul deze met beton. Je kan zelf bepalen hoe breed of hoe hoog je de gietvorm wil vullen. Zit er nog geen open ruimte in het midden? Zet er dan een oude pot in die de deel van de mal vormt. Schudt of klop de vorm nog even als je het beton erin hebt gestort voor een egaal resultaat en laat daarna enige tijd drogen. Haal het beton uit de vorm en je plantenpot is in de basis af. Je kunt hem uiteraard nog wat opleuken met een likje verf of iets anders. Beton bestellen doe je tegenwoordig trouwens ook heel makkelijk online als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Een schaaltje

Ook een schaal kan je van beton maken. Een schaal is een veel gebruikt voorwerp in huis en wordt eigenlijk voor verschillende doeleinde gebruikt. Zo hebben we bijvoorbeeld een fruitschaal in huis maar ook een schaal van de sleutels op batterijen. Een schaal is gewoon een makkelijk opvangbakje voor spullen die je niet in huis wilt laten slingeren. Een schaaltje van beton maken doe je eigenlijk op dezelfde manier als de plantenpot. Kies de vorm van de mal en giet het beton hierin. Even laten drogen en de basis van je schaaltje is zo goed als af. Even opleuken met een kleurtje en hij is klaar voor gebruikt.

Een schilderij

Je kan met beton ook een schilderij maken. Neem een doek van canvas of een ander doek en schiet daar overheen een laagje beton. Kies een drukvorm uit zoals een blad of een ander voorwerp en druk deze in het laagje beton. Je kan hem even laten zitten maar je kunt hem er eventueel ook uithalen. Het voorwerp laat een afdruk achter in het laagje beton en met een laagje verf heb je iets heel bijzonders voor aan de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *