DisplayPort kabels

Een DisplayPort is een uitgang in een monitor. De DisplayPort wordt gebruikt voor audio- en videostandaard en is de vervanger voor de oude VGA en DVI aansluitingen. Waarbij een HDMI gebruikt wordt voor televisie en multimedia apparaten, wordt een DisplayPort gebruikt voor informatietechnologie. Dat zijn apparaten zoals monitoren, pc’s, notebooks en tablets. Afhankelijk van het apparaat heb je een reguliere DisplayPort nodig of een mini DisplayPort.

Het gebruik van DisplayPort kabels

In huis heb je vaak meerdere apparaten met schermen. Denk hierbij aan je televisie, aan je laptop of tablet. Deze apparaten kun je door middel van WiFi met elkaar verbinden. Het nadeel is dat de verleiding dan niet optimaal loopt. Het kan zijn dat je wat vertraging hebt of dat het beeld niet soepel loopt. Een DisplayPort kun je als aansluiting gebruiken tussen apparaten. Meerdere soorten kabels kun je gebruiken als aansluiting. Het voordeel van een DisplayPort ten opzichte van bijvoorbeeld de HDMI kabel is dat een DisplayPort betere eigenschappen heeft. Daarnaast kan een DisplayPort ook andere signalen doorgeven zoals meerdere videosignalen over 1 kanaal, netwerk- en datasignalen en meer.

Voordelen van DisplayPort kabels

Een DisplayPort is een hot-pluggable en biedt daarom de mogelijkheden om gebruik te maken van HDCP protocol. Dat is een techniek die data afschermt. Als er geen bescherming protocol wordt gebruikt, zoals in de filmindustrie dan geeft dit veiligheid. Voor thuis heeft de DisplayPort ook veel voordelen. Een DisplayPort is zeer geschikt voor computers door de connectie. Het is de beste keus omdat het ook daadwerkelijk voor de computer is ontworpen. Een voordeel daarbij is dat je meerdere monitoren kan aansluiten. Dit kan niet met bijvoorbeeld een HDMI aansluiting. De kabels halen daarbij een hoge bandbreedte. Als je gebruik wilt maken van internet dat is dit ontzettend fijn. Als je bijvoorbeeld veel YouTube kijkt of filmpjes op Facebook dan is het fijn dat de bandbreedte snel genoeg is en je kijkgedrag kan bijhouden. 

Mini DisplayPort

Als je een aansluiting zoekt voor kleinere apparaten dan is een mini DisplayPort geschikt. Deze uitgang is kleiner dan de reguliere DisplayPort uitgang en daarom geschikt voor andere type apparaten. Je kunt de mini DisplayPort gebruiken voor apparaten zoals laptops, sommige Apple MacBooks en andere kleinere portable apparaten. Voor welke apparaten het precies geschikt is moet je wel even nakijken. Zo is de mini DisplayPort wel geschikt voor MacBooks na 2008 maar dus niet geschikt voor MacBooks voor oktober 2008. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *