Dit zijn de redenen waarom je met een eigen manege moet starten

Heb je altijd een passie voor paarden gehad? Misschien is het wel een leuk idee om je eigen manege te starten! Er zijn veel mensen die dezelfde passie delen voor paarden en paardrijden, net zoals jij. Dus waarom zou je deze passie niet willen delen met hen, en met anderen die niet veel afweten van deze dieren en de bijbehorende ruitersport? 

Het verzorgen van paarden vergt veel tijd. Als je een eigen paard hebt, dan weet je zelf dat je minstens een paar uur kwijt bent aan alleen het schoonmaken van hun stal. Daarnaast zal je ze ook moeten voeren, schoonmaken en hen de ruimte geven om ze te laten bewegen. 

Als je een manege begint, dan word jij de eigenaar van alle paarden die onder het pand vallen. Niet alleen moet je jouw paarden dan verzorgen, maar je zal ook een paardrijschool beginnen om anderen de kans te geven om meer te leren over deze beesten. Hierbij komt lesgeven, klanten support, paardensport artikelen bestellen, organisatie van competities en nog vele meer andere zaken aan bod. Lijkt al deze activiteiten jou wat? Of ben je er nog niet helemaal erover uit? Wij zetten een aantal voordelen van een eigen manege op een rijtje. 

De voordelen van het starten van een eigen manege

De voornaamste reden (en voor jou een voordeel) is dat je zeer gepassioneerd bent over paardrijden en het verzorgen van paarden als een hobby. Als je dus een eigen manege start, dan maak je van jouw passies jouw werk. Niets is leuker dan met een blij gezicht naar werk te gaan en iets te doen wat je echt leuk vind. Natuurlijk zijn er veel verantwoordelijkheden die je zult hebben bij het onderhouden van een manege, maar als al een grote paarden liefhebber bent, dan zal dit een appeltje eitje voor je zijn.

Bovendien ben je niet alleen met jezelf bezig (fysiek en mentaal), maar ook ben je omringd met dieren en andere mensen die dezelfde passie delen (of bereid zijn om er meer over te willen leren). Een manege leiden en onderhouden is niet altijd even makkelijk, dus je zal zelf veel inspannen. Zodra je al het harde werk hebt geleverd, dan zal je wel het directe resultaat zien. Je stallen zien er schoon uit, de paarden zijn tevreden en je klanten ook. 

Een andere reden die misschien een van de allerbelangrijkste is, is dat je de vrijheid hebt over jezelf. Je bent immers een eigen baas, dus je kan zelf bepalen hoe je jouw manege runt. Je hoeft ook niet een speciale opleiding te volgen om een dergelijk bedrijf te runnen. En aangezien je al veel weet over paarden, zal het je makkelijk afgaan. Het enige waar je voor moet zorgen is dat het juiste personeel hebt die jou kan ondersteunen. Een baas runt een bedrijf niet alleen: degene doet dat samen met de hulp van anderen. Vergeet natuurlijk niet dat jij het laatste woord hebt over de beslissingen rondom je manege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *