Een betaalbare bruiloft

pexels-jeremy-wong-1043902

Gefeliciteerd met jullie aankomende huwelijk! Een prachtige dag waar je zelf kan bepalen hoe groot je het aan wil pakken. Voor de één gaat er voorkeur uit naar een kleinschalige bruiloft en voor de ander is er niks te gek. Ondanks de voorkeur die je hebt, moet een bruiloft wel betaalbaar blijven. Maar hoe zorg je hiervoor?

Budget

Start met het opstellen van je budget. Aan de hand van dit budget kun je namelijk beginnen met de voorbereidingen voor de trouwdag. Zorg ervoor dat je samen met je partner een budget hebt vastgesteld voor de bruiloft. Een tip is om dit budget ook op te splitsen in het budget per onderdeel van de bruiloft. Bijvoorbeeld maximaal 5.000 euro voor de locatie en 1.000 euro voor de bruidsmode Amsterdam

Alleen de essentials 

Hiermee bedoelen we dat je vooral moet kijken wat echt prioriteit is voor de bruiloft. De meest voorkomende essentials zijn de locatie, muziek, horeca, bruidsmode en bezoekers. Alles wat erom heen komt, is niet per se nodig, maar is leuk als het erbij kan komen. 

Locatie

Om op de locatie te besparen kun je ervoor kiezen om zowel de ceremonie als het feest op dezelfde locatie te laten plaatsvinden. Dit scheelt je veel geld en het is ook nog eens handiger voor bezoekers om op één locatie te blijven. 

Regel onderdelen zelf

Decoratie kun je regelen door bijvoorbeeld bij familie, vrienden en kennissen te vragen of ze hier nog iets voor hebben. Denk hierbij aan ballonnen, slingers en andere decoratie. Naast de decoratie kun je ook het eten en drinken zelf regelen. Het kost je wel veel tijd, maar het scheelt je wel veel geld. Ook hierbij kun je familie, vrienden en kennissen vragen om je hierbij te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *