Een dagje naar de kermis

Eens in de zoveel tijd komen de grijpers weer tevoorschijn, wordt het reuzenrad weer opgebouwd en zijn de snoepkramen weer in volle gang, want dan is het weer tijd voor de kermis! In Nederland staat de kermis er vaak in schoolvakanties. Logisch natuurlijk want dan kunnen de meeste kinderen gebruik maken van de kermis. Op de woensdag en zaterdag vinden er vaak €1 dagen plaats en dat is natuurlijk helemaal leuk voor kinderen en jongeren. Een kermis staat er meestal rond de 2 weken en is voor iedereen toegankelijk. Van jong tot oud. Voor iedereen is er wel een geschikte attractie en als je nou toch niet zo van attracties houdt zijn er ook genoeg eetkraampjes waar je je kan vermaken!

Attracties voor kinderen

Wat je bijna op elke kermis wel ziet is een draaimolen. Dit is natuurlijk een hele milde attractie en is perfect voor kleine kinderen. Ook botsauto’s zijn erg populair. Dit is ook voor de wat oudere kinderen geschikt. Met kleine kinderen is het wel aan te raden om een volwassenen mee te laten gaan in het wagentje anders kan het nog wel is gevaarlijk zijn. Ook staat op een kermis vaak een kleine kinderachtbaan. Deze heet de rups. Dit is een achtbaan die uiterst geschikt is voor kleine kinderen en zelfs de opa’s en oma’s vinden dit nog leuk! En niet te ontbreken, het eendjes vissen. En als je dan eendjes hebt gevist mag je een leuke beloning uitzoeken.

Attracties voor volwassenen

Een echte klassieker is de breakdance. Dit is een ronddraaiende attractie waarin je in een eigen karretje zit. Dit karretje gaat ook nog is op en neer en draaien waardoor je helemaal door elkaar wordt geschud. Je houdt er van of je haat het, een spookhuis. Sommige mensen vinden dit een echte adrenaline kick en andere lopen er het liefst heel snel voorbij. Iets wat je misschien niet zo snel verwacht op een kermis maar er meestal wel is zijn waarzeggers. Zij kunnen je toekomst voorspellen door kaarten te trekken of door je hand te lezen. Altijd leuk om eens uit te proberen en misschien haal je er wel wat uit! Als je het nou leuk vond om dit op de kermis te ondergaan is het ook een idee om eens bij een online medium te kijken. Zo kan je er thuis nog even meer door. Een andere bekende attractie is de zweefmolen. De zweefmolen is er op de kermis in verschillende hoogtes en maten. Van een leuke kinderzweefmolen tot een zweefmolen voor volwassenen op een flinke hoogte. De hoogtes van zo’n grote zweefmolen is verkrijgbaar van 40 meter tot zelfs 80 meter. Zo zie je maar dat er voor iedereen wat leuks te beleven valt op de kermis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *