Een gezelschapsdier!

Wanneer je een dierenvriend bent is het heerlijk om een huisdier te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hond, kat, vogel, cavia, konijn of misschien wel kippen. Je moet uiteraard wel kijken wat er kan bij jouw woning en wat jij zelf leuk vindt natuurlijk. 

 

Een hond nemen

Wanneer je een hond neemt, moet je wel een paar dingen beseffen. Een hond is best aanhankelijk en je moet er mee wandelen. Verder zijn ze altijd vrolijk als ze je zien en zullen ze nooit boos op je zijn. En dat is heerlijk om in huis te hebben natuurlijk. Je moet ook bedenken dat je een hond zindelijk moet maken. Eigenlijk neem je een klein kind in huis. Want ze zijn net zo ondeugend en soms luisteren ze net zo slecht. Maar je krijgt er wel een hoop liefde voor terug!

 

Een kat nemen

Wanneer je een kat neemt, moet je eigenlijk aan veel hetzelfde denken als wanneer je een hond neemt. Al kan de kat zijn behoeftes doen in de kattenbak en moet je een hond uitlaten. Maar ook een kat geeft je ontzettend veel liefde terug en kan je in de avond op de bank heerlijk tegen aan kruipen. En dat is natuurlijk heerlijk. Ook moet je goed kijken dat je juist kattenvoer koopt voor de kat. Want net als mensen is elke kat ook anders en sommige hebben ander kattenvoer nodig dan anderen. Dat geldt eigenlijk ook gewoon voor honden. 

 

Een konijn nemen

Een konijn nemen is ook altijd erg leuk. Ze huppelen lekker door de kamer of de tuin en komen af en toe even bij je kijken. Maar het hok van een konijn moet je wel goed schoon houden uiteraard, want wanneer deze binnen staat kan je deze gaan ruiken. Met katten niet anders, maar dat is toch een ander luchtje wat ze meenemen. 

 

Het aller belangrijkste is, wanneer je een huisdier neemt, is dat je wel een verplichting aan gaat. Een huisdier gaat jaren mee en je moet er voor zorgen. Het kan niet zo zijn dat je nu denkt, leuk een huisdier, maar over twee jaar er op uitgekeken bent. Je gaat een lange connectie aan en je kan een huisdier absoluut niet zomaar op straat zetten. Dat doe je met kinderen uiteraard ook niet. Daarom is het goed om er goed over na te denken voordat je een huisdier neemt. Want een huisdier neem je voor jaren en niet omdat het nu even leuk is uiteraard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *