Een prachtig balkonnetje

Als je in de stad woont, is het hebben van een balkonnetje een ‘must’. Aangezien de meeste mensen daar in hoogbouw wonen en tuinen sowieso schaars zijn. Maar soms weet je niet hoe je van je balkon een leuke ruimte kunt maken. Het is immers maar heel klein. Toch is er veel meer mee te doen dan je misschien denkt. In deze blog geef ik je wat tips. Zo kan jij straks, wanneer het mooie weer er is, toch genieten van jouw eigen stukje ‘buiten’. Lees je mee?

Benut de ruimte

Het ene balkon is gebouwd in de vorm van een vierkant en het andere heeft bijvoorbeeld een asymmetrische driehoek vorm. Hierdoor moet je de ruimte steeds op een andere manier gebruiken. Maak daarom van tevoren een plan. Wat wil je precies op je balkon en wat mag er absoluut niet ontbreken? Zo weet je zeker dat je straks niks mist en dat alles past. Daarnaast krijg je ook meteen overzicht op wat dit allemaal kost.

Kleed het aan

De aankleding is natuurlijk het leukste. Weg met die lege bierkratten die daar opgeslagen werden! Ga jij voor een mooie gietijzeren tuinset? Of wil je juist kunnen loungen? Misschien heb je wel plek voor een kleine barbecue zodat je lekker buiten kan kokkerellen met het mooie weer. En ook aan decoratie mag het natuurlijk niet ontbreken. Er zijn prachtige buiten bloembakken. Sommigen zijn echte statement stukken en verdienen een plekje in het zicht. Anderen zijn er puur voor de planten en die kun je dus bijvoorbeeld over de reling hangen, dat bespaart weer ruimte. Maar naast buiten bloembakken, kan je bloembakken ook binnen zetten. Zo trek je de buitenwereld en de natuur, als het ware, je woonkamer in.

Activiteit op het balkon

Als je ideeën zoekt over wat je op het balkon kan doen, er zijn er genoeg. Zo kan je een rechtopstaand tuintje creëren met plantenbakken tegen de muur maar je kan, zoals eerder gezegd, ook ruimte maken voor een barbecue. Het balkon wordt meestal gebruikt als ontspanningsplek maar het is in feite natuurlijk een soort vervanging van de tuin. Dus sommige activiteiten in de tuin, zoals tuinieren, kunnen hier ook op kleine schaal.

Noor of zuid, het maakt niet uit

Iedereen wil een balkon op het zuiden. De meeste zon, het meeste licht, dat is ook lekker. Maar ook als je een balkon op het oosten of noorden hebt, kan je daarvan genieten. Denk maar eens aan een kopje koffie in het licht van het ochtendzonnetje nuttigen, dat kan niet aan de zuidkant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *