Gas erop! Start nu je opleiding rijinstructeur

Ben jij ondernemend, sociaal en ga je graag met allerlei verschillende soorten mensen om? Dan is de opleiding rijinstructeur misschien iets voor jou! Als rijinstructeur heb je de belangrijke taak om veelal jonge mensen vertrouwd te maken in de auto en in het verkeer. Of je nou op zoek bent naar je eerste baan of je graag wilt laten omscholen, met een opleiding tot rijinstructeur zit je altijd goed!

Een opleiding met 99% baangarantie

Als je een opleiding tot rijinstructeur hebt afgerond kun je vrijwel altijd direct aan de slag als rijlesleraar. Het aantal mensen dat een rijbewijs wil halen is nog altijd hoog en er zijn daarom regelmatig vacatures waar je op kunt reageren. Ben je liever eigen baas? Als je ondernemend ingesteld bent, kun je na je opleiding ook een eigen rijschool beginnen. Hier hoef je behalve je rijinstructeur diploma geen verdere opleidingen voor te volgen.

De inhoud van de opleiding: word rijinstructeur in drie fases

De opleiding tot rijlesleraar bestaat uit drie fases. Je leert theorie, doet praktijklessen en loopt stage bij een rijschool om praktijkervaring op te doen. Op de locatie van je stage leg je ten slotte ook je eindexamen af. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 12 studenten zodat er altijd voldoende persoonlijke begeleiding is. Tijdens klassikale bijeenkomsten ga je in discussie met je medestudenten en integreer je theorie en praktijk. Ook krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die altijd bereikbaar is voor vragen. Op deze manier word je optimaal klaargestoomd voor jouw carrière als rijinstructeur!

Kies een vorm die bij jou past

Afhankelijk van jouw agenda en levensfase, kun je de opleiding vormgeven op een manier die voor jou het beste past. Zo kun je kiezen voor een dag-, avond- of zaterdagopleiding. Heb je veel tijd en wil je zo snel mogelijk opgeleid worden? Dan is de spoedopleiding waarin je in slechts 13 bijeenkomsten geschoold wordt tot rijinstructeur een goede optie.

Een opleiding rijinstructeur starten in tijden van lockdown?

Ook nu tijdens de huidige lockdown, kun je gewoon beginnen met je opleiding tot rijlesleraar. De opleiding wordt namelijk ook online via een interactief webinar aangeboden. De klassikale lessen worden in deze online vorm vervangen door onderwijs vanuit een interactieve Zoomstudio. Dit doet echter niks af aan de kwaliteit van het onderwijs. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om live gesprekken te voeren met de docent en samen te werken met studiegenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *