Het grote gemak van betonblokmallen

Dit artikel gaat over de producten van Betonblock. Dat is een Nederlandse onderneming die stalen mallen maakt voor de productie van betonblokken in vele vormen. Waarom zijn die handig en hoe gebruik je ze? Ter afsluiting gaan we in meer detail in op de tetrapods.

Waarom betonblokken?

Je kunt een muur bouwen door een bekisting te maken en dan beton te storten. Een andere manier is met betonblokken. Dat laatste biedt meer flexibiliteit. Je plaatst ze vlot op elkaar en je kunt ze later op een andere manier stapelen. Maar er zijn meer toepassingen dan alleen voor constructie. Je kunt ze ook voor bestratingen gebruiken en in de wegenbouw. Je kunt er snel wegafscheidingen mee maken en gebouwen mee beschermen door er grote betonblokken voor de plaatsen.

Hoe maak je betonblokken?

Voor de vele toepassingen heb je ook een grote verscheidenheid aan blokken nodig. Voor het maken van blokken gebruik je mallen. Je zou mallen kunnen vergelijken met bekistingen, maar ze zijn eenvoudig herbruikbaar. De blokken worden met dezelfde of set van mallen gemaakt en dus is er een grote uniformiteit. Dat is met name belangrijk als je er muren mee maakt en andere toepassingen waarbij de blokken goed op elkaar moeten aansluiten. De productie van blokken is simpel. Je giet beton in een mal, laat het beton uitharden en je verwijderd de mal. Je kunt mallen in veel vormen krijgen.

Tetrapods

Zogenoemde tetrapods zijn betonnen blokken die speciaal worden gebruikt voor het beschermen van oevers en golfbrekers tegen sterke golven. De naam tetrapod is de samenvoeging van twee Griekse woorden en betekent vier voeten. Door hun vorm passen de blokken in elkaar met ruimten daartussen. Die constructie is heel geschikt om de energie van golven op te vangen. Ook voor deze tetrapods zijn er mallen. Met tetrapods mallen kan je snel en gemakkelijk gelijkvormige betonnen tetrapods maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *