Jouw steentje bijdragen aan het milieu, zo doe je dat!

milieu

Wil jij bewuster leven? Heb jij het idee dat je momenteel te weinig doet om het milieu te ontlasten? Dan is het goed om deze blog even door te nemen! In deze blog geven we je namelijk enkele ideeën. Heb je zelf nog een goed idee? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog. 

  1. Doe je auto de deur uit

Maak je maar weinig gebruik van je auto? De auto kost je maandelijks een hoop geld (denk aan de wegenbelasting, verzekering en de afschrijving van je auto). Ook is het natuurlijk niet erg gunstig voor het milieu om elke keer de auto te pakken. Er zijn voldoende alternatieve manieren om van a naar b te komen. De meest milieuvriendelijke optie is om de fiets te pakken. Gaat dat je niet snel genoeg? Dan kan een elektrische fiets uitkomst bieden! Ook het openbaar vervoer is een goede optie. Wil je lange afstanden afleggen en niet afhankelijk zijn van een ander? Dan kan een deelauto geschikt zijn voor jou. Door met meerdere mensen gebruik te maken van een deelauto, hoeven er minder particuliere auto’s aangeschaft te worden. Dit komt het milieu zeker ten goede! 

  1. Installeer zonnepanelen 

Elk huishouden in Nederland verbruikt heel wat energie. Stroom en het milieu is niet echt een goede combinatie. Maar stroomwinning kan wel op een milieuvriendelijke manier. Namelijk door zonnepanelen te installeren. Het vergt even een investering, maar deze investering haal je er na een paar jaar ook weer uit. En op dat moment ontvang je eigenlijk ‘gratis’ stroom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *