Langer vissen in de winter

De winter kan erg koud worden, vooral als je van plan bent te gaan vissen. Hiervoor heb je allereerst de juiste winterkleding nodig en daarnaast moet je wel een beetje kennis hebben van het vissen gedurende de winterperiode. Vissen is een echte sport die ontzettend leuk is om te beoefenen en als je ook nog eens goed voorbereid bent op de winter, kun je het vissen nog wel eens lang volhouden. Hoe je dit doet? Je leest het hier!

Goede kleding

Dit is natuurlijk het belangrijkste, goede kleding. Tijdens de wintermaanden moet je warm gekleed zijn en dit kun je op een slimme manier doen. Je kunt je namelijk helemaal volpakken met kleding, maar dat dit nou heel lekker vist is de vraag. Zorg daarom dat alles wat je draagt thermo is, ook je onderbroek en hemd! Zorg dat je diverse lagen hebt, zodat je bestand bent tegen de kou. Wat een tip is, is om twee thermoshirts over elkaar te dragen. Niet te strak, maar zorg dat deze verschillen in maat, dit zit namelijk net iets lekkerder.

Waterdichte schoenen

De schoenen horen uiteraard ook bij de outfit. Vooral langs het water heb je nou eenmaal veel last van vocht of water. Zorg er daarom voor dat je warme sokken draagt met waterdichte schoenen. Wij raden aan om langere laarzen bijvoorbeeld te dragen, zodat het water niet makkelijk naar binnen kan lopen. Regent het? Zorg er dan voor dat je jas over de schoenen of laarzen vallen, zodat het water niet de kans krijgt om in bij je voeten te komen. 

Juiste uitrusting

Daarbij hou je het langer vol als je de juiste uitrusting hebt om te vissen. Dit kun je krijgen bij een hengelsport winkel of een hengelsport webshop. Zorg ervoor dat je hier ook het juiste voer haalt, zodat de vissen die in de winter naar boven komen sneller zullen happen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *