Naar de audicien

Het is niet fijn om niet goed te kunnen horen. Een slechter gehoor kan heel erg veel oorzaken hebben. Je kunt als jong persoon te dicht bij een speaker hebben gestaan en hierdoor schade opgelopen hebben. Als ouder persoon kan het je leeftijd zijn die het gehoor verslechterd, maar ook een voorgeval beschreven zoals bij een jong persoon. Naast het gebruikelijke gehoortoestel zijn er meerdere mogelijkheden om je te helpen bij het beter horen en verstaan van je omgeving. Wanneer u TV kijkt en dit beter wilt horen, bestaan er TV hulpmiddelen. Voor tijdens het bellen zijn hulpmiddelen om dit gemakkelijker te maken. Voor het wakker worden en/of het geven van waarschuwingen die worden opgepakt door uw oren zijn ook producten ontwikkeld. Al het bestaande toebehoren kan hierbij worden gekocht, zoals bijvoorbeeld een afstandsbedingen voor uw TV hulpmiddel.

Uw eerste hulpmiddel

Het toegeven aan het hebben van een mindering in het gehoor kan lastig zijn, zeker in het huidige klimaat waarin het lastig is om op bezoek te gaan bij een winkel. Gelukkig wordt de audicien net als de opticien gezien als een belangrijk beroep. Dat is het ook, want uw gehoor is heel erg belangrijk voor het dagelijks leven. Wanneer u het lastig vind op langs te gaan bij een winkel, zijn er ook audiciens die de optie aanbieden om een audicien langs huis te laten komen. Deze kunnen u op uw gemak stellen een apparaat of apparaten aanmeten die bij u passen. Vaak zit hier een soorten uitprobeer fase bij zodat u zich nog kunt bedenken. Het is belangrijk om te vragen of er garantie op de producten zit en hoe lang. Gehoor hulpmiddelen zijn duur, en als het goed is gebruikt u ze vaak. Het is belangrijk dat ze niet zomaar stuk gaan, en dat de garantie dit niet dekt.

Zorgverzekeraar

Omdat de zorg voor uw oren duur kan zijn, selecteren bepaalde zorg verzekeraars zelf de producten die onder de verzekering vallen. Het is belangrijk dat u dit controleert voordat u op zoek gaan naar een geschikt gehoor toestel. De audicien bij wie u langs gaat voor het gehoorapparaat kan dit gelukkig zelf ook opzoeken. Als u het nog niet zeker weet kan het nuttig zijn om bij uw zorgverzekeraar na te gaan welke audiciens ze aan raden om bij langs te gaan. Dit kan online, via de telefoon en soms zelfs via een chat functie. Dit verschilt per zorg verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *