Tips bij het boren in beton

Het boren in beton kan nog weleens een lastige klus zijn en het is goed dat je eerst deze tips doorneemt voordat je hiermee begint. Toch kun je dit ook heel makkelijk zelf doen als je weet waar je rekening mee moet houden. Wij geven je daarom een aantal tips zodat je straks zeker weet dat je op de juiste manier in beton gaat boren!

Tip 1: Een goede boor

De eerste stap is om de juiste boor aan te schaffen voor het boren in beton. Je hebt een boorhamer nodig die als het ware als beitel fungeert. Dit kun je herkennen aan de stompe of platte kop als opzetstuk. Ook hierin kan de grootte van de kop verschillen, let er dus even op hoe groot je deze wilt hebben voor in het beton. 

Tip 2: Boren door tegels

Het kan zijn dat je in het beton wilt boren dat achter een stel tegels zit, in dat geval moet je nog voorzichtiger zijn. De tegels zijn namelijk extra gevoelig, met name wanneer je een betonboor gebruikt. Boor daarom eerst zonder hamerfunctie door de tegels. Dit kun je het beste doen met een scherpe punt als opzetstuk. Hiermee ga je eerst volledig door de tegels heen. Nadat je dit gedaan hebt kun je beton boren met een boorhamer. Wil je ervoor zorgen dat de tegels volledig in tact blijven? Dan kun je om het gat heen schilderstape plakken die krassen van het boren voorkomen of je kunt Kwakkel inschakelen om dit te doen. 

Tip 3: Houdt rekening met gruis

Wanneer je in beton gaat boren is het van belang dat je ook rekening houdt met bijkomende factoren. Een daarvan is het gruis dat hiervan af komt. Wil je netjes te werk gaan? Dan kun je het beste een boorstofopvanger inzetten of je kunt even iemand vragen om erbij te komen met een stofzuiger die direct vanaf het gat het gruis opzuigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *