Tips voor een goede bedrijfsvoering

Iedere werkgever wil natuurlijk een zo goed en efficiënt mogelijke bedrijfsvoering. Dit zorgt ervoor dat alle processen goed verlopen en de klanten tevreden zijn. Maar hoe garandeer je nu eigenlijk een goede bedrijfsvoering? Wij helpen je hier graag bij. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op kunt letten. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje!

Houd het simpel

Een van de belangrijkste tips die we kunnen geven is: houd het simpel. Maak processen niet moeilijker dan ze hoeven zijn. Zo blijft alles duidelijk voor de medewerkers en scheelt dit een hoop tijd en extra rapportages. Dit kan er allemaal voor zorgen dat de organisatie minder gestructureerd is. Als je het simpel houdt, blijft het niet alleen overzichtelijker, je zult ook merken dat je er betere resultaten mee behaald. Verder is het belangrijk om de zaken dus expliciet te houden. Leg afspraken vast en documenteer belangrijke processen. Of het nu gaat om besluiten, budgetaanvragen of projectmatige zaken, als alle medewerkers over dezelfde informatie beschikken, zal de bedrijfsvoering dus ook veel beter gaan.

DMAIC model

Misschien heb je vast wel eens vaker gehoord van het DMAIC model. Dit is een gestructureerde en bewezen methode om betere bedrijfsresultaten te behalen. Het model biedt handige tools en technieken die je zullen helpen om tot het gewenste resultaat te komen. Dit model is dus ideaal om te gebruiken voor een projectmatige aanpak bij bepaalde problemen binnen de organisatie. Bij het gebruiken van het DMAIC model zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Dit zijn de stappen: define, measure, analyse, improve en control. Neem eens een kijkje op het internet voor een uitgebreide beschrijving van de stappen van dit model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *