Tips voor het speechen tijdens de uitvaart

Zoveel woorden in je hoofd, maar zo moeilijk om het definitief op papier te zetten. We snappen dat het enorm lastig is om een duidelijke speech neer te zetten die je kan voordragen op de uitvaart. Het is vaak te emotioneel en ook veel te spannend om je gevoelens te uiten. Daarom geven wij je een aantal tips om het je iets makkelijker te maken. 

Schrijf eerst alles op wat je denkt

Wat er ook in je opkomt, schrijf alles op. Dit mag in zinnen zijn, maar je kunt allereerst ook steekwoorden opschrijven die in je opkomen. Dit wordt namelijk de basis van een goed geschreven speech. Aan de hand hiervan kun je namelijk per zin of gedachte nadenken hoe je dit op papier in een paar zinnen kan formuleren.

Emotie is oké

Natuurlijk komt er een emotie kijken bij het schrijven van speech. Dit is namelijk hoe jezelf reageert op de situatie en dat is volkomen normaal. De speech is het laatste momentje tussen jou en je dierbare, dus laat deze emoties er zijn en laat je even volledig in het moment gaan. 

Neem pauzes

Je hoeft de speech echt niet binnen een half uur op papier te zetten, maar als je uren loopt te staren naar het stukje tekst van je speech wordt je er niet beter op. Als je je daarom goed voor wilt bereiden op de uitvaart is Assen is het goed om ook eventjes pauzes in te lassen en weer even op adem te komen. Kijk ook eens op de website van Uitvaartverzorging Kiers om een idee te krijgen van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *