Twee mooie steden om eens te bezoeken

Voor velen van ons is Rotterdam of Amsterdam niet meer dan normaal om eens te bezoeken. Maar voor mensen die in het Noorden van Nederland of juist in het puntje van Limburg wonen is dit niet zo vanzelfsprekend. Voor hen is dit al snel een groot uitje waar een overnachting niet overbodig bij is. Dus wat houdt je tegen om eens een hotel amsterdam of een hotel in Rotterdam te boeken? Beide steden zijn erg groot en valt genoeg te beleven. In deze blog vind je de highlights van Amsterdam én Rotterdam!

Amsterdam

De stad ontdekken kan op verschillende manieren. Maar omdat het een erg grote stad is is het leuk om een fiets te huren. Op die manier kan je makkelijk alle hotspots zien. Fiets langs de mooie grachtengordels en ervaar het historische leven. Het Vondelpark is ook erg bekend. Het vernieuwde Rijksmuseum staat hoog op het verlanglijstje van mensen die de stad gaan ontdekken. Niet gek, want het weerspiegelt prachtig de geschiedenis van Nederland. Extra aandacht is er natuurlijk voor hét pronkstuk van het museum: de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Wat ook niet kan missen is het Anne Frank huis. Je zal een andere sfeer ervaren dan in de rest van Amsterdam. Een stuk geschiedenis wat je niet mag missen als je in onze hoofdstad rond loopt. Als je van plan bent om te shoppen zit je in Amsterdam goed! De echte kenners gaan naar het gebied in de Jordaan dat bekend staat als ‘de 9 straatjes’. Hier vind je unieke winkeltjes met vinyl, sieraden, kleding en vintage meubels.

Rotterdam

Bij een nieuwe stad bezoeken hoort natuurlijk ook een beetje cultuur snuiven. Als eerst het Maritiem museum. Omdat Rotterdam bekend staat om haar grote haven, past dit museum ook heel erg bij een dagje Rotterdam. En dan natuurlijk de welbekende Euromast. Als je geen last hebt van hoogtevrees is het ook zeker de moeite waard om een tochtje naar boven te maken. Want vanaf boven heb je een uitzicht van 360 graden op de stad en de haven. En dan natuurlijk niet te vergeten, de markthal. Dit is een overdekte markt, die naast de marktkraampjes ook nog is hele mooie appartementen bevat. En net zoals in Amsterdam kan je ook in Rotterdam heerlijk shoppen. De welbekende koopgoot en de lijnbaan kan je niet voorbij lopen zonder wat leuke winkels in te gaan! Hier vind je talloze verschillende winkels, van H&M tot Douglas tot Tommy Hilfiger. En van shoppen krijg je natuurlijk ook trek. Lekker lunchen kan in Rotterdam bij Dudok, Thoms, Guliano of the Fenix Food Factory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *