Waar komt de lekkerste chocolade vandaan?

Als je een reep chocolade openmaakt of aan een lekkere doos bonbons begint heb je vaak geen idee waar het vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Echte chocolade wordt nog steeds grotendeels met de hand gemaakt. Natuurlijk gebeurt veel werk ook machinaal maar bij het merendeel zijn mensenhanden betrokken. Je vraagt je misschien ook wel eens af waar nu eigenlijk de beste en lekkerste chocolade vandaan komt. De beste chocolade is chocolade waarin je de bijzondere cacao proeft. Een chocolade die met aandacht is gemaakt. Een chocolade die rekening houdt met de cacaoboer die met veel moeite de cacaoboom heeft grootgebracht en de manier waarop vervolgens de chocolade gemaakt wordt. Dus om te beginnen is het belangrijk dat de beste chocolade wordt gebruikt en daarna is het vakmanschap van de chocolatier ook van belang hoe de chocolade zal gaan smaken.

Belgische chocolade

Als je aan chocolade denkt dan zal België toch het land zijn waar je als eerste aan denkt. België heeft een grote sortering aan topchocolademerken en een aantal van de grootste chocoladefabrieken ter wereld.Zoals Godiva, Leonidas, Côte d'Or en Neuhaus. In België zijn er een aantal grote chocoladefabrieken en ook chocolade musea die je kunt bezoeken. Er worden ook regelmatig proeverijen georganiseerd en je kunt er natuurlijk ook chocolade kopen. Maar wat maakt de Belgische chocolade nu zo bijzonder. De fijne structuur en het hoge cacaogehalte worden vaak genoemd als het belangrijkste waardoor de chocolade zo lekker en bijzonder is. In België is zelfs een chocoladeroute uitgezet waar je de heerlijkste chocolade kunt proeven. Ook is een workshop van een beroemde chocolatier mogelijk. In België moet je als chocolade liefhebber wel eens een keer geweest zijn.

Chocolade cadeaus

Chocolade eten is natuurlijk erg leuk en lekker. Chocolade als cadeau weggeven is ook heel leuk en lekker voor de ontvanger. Als je chocolade cadeau doet dan zal de ontvanger altijd blij met je zijn. Je kunt natuurlijk chocolade kopen en zelf cadeau geven. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer chocolade online besteld en direct naar degene voor wie de verrassing is gestuurd. Op de diverse sites zal je zien dat het aanbod enorm is en er altijd wel een passend cadeau bij zit. We zitten nu nog middenin de zomer maar voor je het weet is het weer December en is het tijd voor kerst chocolade bestellen. Rond de feestdagen is het helemaal een leuke en bijzondere verrassing om chocolade cadeau te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *