Wat is er allemaal nodig op een goed schoolplein?

Iedereen wilt zijn kinderen natuurlijk naar een goede school sturen waar je kind goed leert lezen en schrijven maar ook genoeg leert over sociale contacten. Dit allemaal is erg belangrijk voor het goed opgroeien van een kind. Een kind moet school zien als een veilige, gezellige en sociale plek waar ze vriendjes kunnen maken. Tijdens het buitenspelen op het schoolplein komen kinderen vaak in uitdagende situaties terecht wat goed is voor de ontwikkeling. Om een prettige ervaring te beleven in de schoolpauzes kan een goed ingericht schoolplein erg goed bijdragen.

Waarom is een goed schoolplein zo belangrijk?

Scholen zien steeds meer in dat schoolpleinen erg belangrijk zijn voor de school. Dit is namelijk het visitekaartje van de school voor potentiƫle nieuwe leerlingen. Wanneer ouders op bezoek komen bij de school om te kijken of het wat is voor hun kind is het schoolplein het eerste wat ze zien. Een goede eerste indruk is erg belangrijk en kan je maar 1 keer maken dus deze zal goed moeten zijn. Daarnaast zal het voor de kinderen ook een stuk fijner zijn wanneer ze kunnen spelen op een mooi schoolplein.

Links over schoolpleinen

Wat hoort er op een goed schoolplein?

Op een mooi en goed schoolplein bevinden voldoende prullenbakken, speeltoestellen en hoe groener hoe beter. Wat is een schoolplein zonder een voetbalveldje, klimrek of een zandbak? Vroeger was een schoolplein vaak niet meer dan een lege betonoppervlakte. Dit wordt nu steeds minder gedaan en scholen besteden hier dus meer aandacht aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *