Wat zijn de populairste hondenrassen?

De hond is de beste vriend van de mens. Dat is ook niet vreemd, want een hond is loyaal, intelligent en toegewijd. Het is dan ook altijd fijn om een lange wandeling te maken met de hond of de vreugde bij je huisdier te zien als je hem een hondensnack geeft. Toch is niet elke hond hetzelfde. Elk ras heeft zijn eigen karakteristieke trekjes. Aware Pet Products, specialist op het gebied van dierenvoeding, zet de populairste hondenrassen op een rijtje. 

De labrador

De labrador retriever is een hond die gekenmerkt wordt door zijn gehoorzaamheid en vriendelijkheid. Het is dan ook geen wonder dat deze hond bovenaan in de lijst staat van populaire hondenrassen. Verder is deze hond heel actief en behendig en ook staat dit ras bekend om zijn intelligentie. Een perfecte kameraad dus voor de mens. 

De Duitse herdershond

De Duitse herdershond is een hond die heel snel kan leren. De intelligentie staat daarom ook hoog in het lijstje bij het temperament van de hond. Verder is het ook een hond die over het algemeen heel gehoorzaam is aan zijn baas en een huisdier die heel waakzaam is. Een perfecte hond voor in het gezin. 

Golden retriever

De karakteristieke kenmerken die bij de golden retriever in het lijstje staan zijn intelligentie, betrouwbaarheid, vriendelijkheid en zelfverzekerd. Allemaal kenmerken waardoor de hond een geschikt huisdier is bij gezinnen. De hond is van oorsprong gefokt om te helpen bij de jacht, maar tegenwoordig is het meer een gezins- of showhond die houdt van spelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *